Alice Francis Jazz Orchester Bucharest Castel Nikolici

Bine ați venit la Castel Nikolici Events: 

24 septembrie Alice Francis & Bucharest Jazz Orchestra

Traiește o seară de neuitat în curtea din față a Castelului Nikolici din Rudna pe 24 septembrie. Bucurați-vă de sunetul extraordinar de puternic al Secțiunii de corn Orchestrei de Jazz din București, condus de talentata excepțională Simona Strungaru, alături de cântăreața de renume mondial Neo-Swing Alice Francis și trupa ei. Ei se reunesc exclusiv pentru un concert complet la Castel Nikolici Rudna. Va fi un amestec de muzică Swing și Jazz amestecat cu elemente moderne. Old School îl întâlnește pe Ableton Live. Vor cânta melodii de pe noul album Club Noir, a lui Alice Francis, precum și de pe Electric Shock și St. James Ballroom.

Intrarea este de la ora 17.00.

Veți fi întâmpinat cu o băutură și veți avea șansa de a vă plimba prin proprietate înainte de începerea concertului la ora 18.00.

Vor fi două reprize de muzică de 45 minute fiecare cu o pauză de 30 de minute între ele în care vei avea șansa de a lua mâncare și băuturi la bar.

Bilet eveniment: Concert Alice Francis & Bucharest Jazz Orchestra – 24 Septembrie

150,00 lei

Reservati bilete prin email: evenimente@castelnikolici.ro (Trimiteți numele și câte bilete)

DESPRE BUCHAREST JAZZ ORCHESTRA

Înfiinţat în februarie 2012, la iniţiativa trompetistului Sebastian Burneci, a

trombonistului Florian Radu și a dirijoarei Simona Strungaru, Bucharest Jazz

Orchestra se bucură de o bogată activitate pe scena jazzului românesc și de colaborări cu nume importante ale genului.

În anul 2015, apare discul de debut al orchestrei, „Poveti din Bucureti”

Ansamblul a concertat la Bucharest Jazz Festival 2014 prezentând repertoriul original ce a devenit Povesti din București, Bucharest Jazz Festival 2018 împreună cu grupul Blue Noise si la BJF 2019 avândul ca invitat pe trompetistul american Alex Sipiagin.

În 2019 Bucharest Jazz Orchestra proiectul “Urban Sky Swing” în cadrul programului Jazz in TNB la Teatrul National din București și Concertul tribut Ella Fitzgerald alături de Orchestra de Cameră Radio și solista Irina Sârbu.

În 2022 BJO derulează numeroase proiecte împreună cu artiști de top ai scenei autohtone și internaţionale, printre care amintim grupul vocal Blue Noise, Adrian Nour, Berti Barbera, Ana-Cristina Leonte, dar și o frumoasă colaborare cu școala de dans Jazz Roots Bucharest, cu care a lansat un nou concert spectacol de muzica și dans live,

intitulat Meet Me at the Swing, la Teatrul Godot, Palatul Bragadiru din București.

BJO pregătește lansarea un nou album cu muzica originală, în toamna 2022.

Colaborarea dintre BJO și Alice Francis datează din 2015, orchestra apărând pe materialele discografice “The Electric Shock” (2017) și Club Noir (2022, cu muzica semnată de Simona Strungaru).

Din componenţa Bucharest Jazz Orchestra fac parte muzicieni de top ai scenei bucureștene, unii dintre cei mai importanţi muzicieni de studio ai scenei comerciale dar și membri ai Orchestrei Naţionale Radio și ai Filarmonicii George Enescu.

Simona Strungaru – dirijor Paolo Profeti – saxofon alto Eugen Mamot – saxofon tenor Diana Suciu – saxofon tenor Marcel Pascu – saxofon bariton Sebastian Burneci – trompetă

Silviu Groaza – trompetă Laurenţiu Moise – trompetă Florian Radu – trombon Adrian Cojocaru – trombon Cristian Lăbuș – trombon bas

Simona Strungaru BUCHAREST JAZZ ORCHESTRA

DESPRE ALICE FRANCIS

Alice Francis și trupa sa fac turnee în întreaga lume de la debutul lor cu Universal Music Germany Jazz and Classics în 2012. Au cântat la toate marile teatre și festivaluri din întreaga lume. Pentru a numi doar câteva: Montreaux Jazz Festival (Elveția), Jazz A Carthage (Tunis), Charlons en Champagne (Franța), Nefertiti (Stockholm), Savoy Theatre (Helsinki) , Vancouver etc. Sunetul lor se întinde de la Swing, Jazz, Charleston până la muzică electronică modernă și Hip Hop. Muzica este dansabilă, iar show-ul lor este sălbatic.

Redă-l din nou, Alice

În multe cazuri, cărțile devin filme. Cu Alice Francis totul este diferit… încă o dată. Pentru că aici filmele devin muzică. Pentru “Club Noir“, cel de-al treilea album al specialului trio, cântăreața Alice Francis și cei doi domni muzicieni ai săi, Goldie și Chul-Min, s-au lăsat infectați și inspirați de pasiunea ei pentru clasicul Hollywood.

În trecut, Alice și-a petrecut multe duminici vizionând filme alb-negru. Cu Hitchcock, Hawks și Wilder, muzicianul român cu rădăcini tanziene a fost inspirat de dramele cinematografice ale vremii. Pasiunea continuă și în prezent. Alice a avut succes muzical sub numele de Alice Francis aka Miss Flapperty și cântă de ani de zile live în toată lumea, inclusiv cu Parov Stelar. În serialul istoric “Kadewe”, de Julia von Heinz, și-a asumat recent un rol pe ecran și a fost responsabilă și de o contribuție la coloana sonoră. În cadrul proiectului de sustenabilitate #zerowaste pe care l-a inițiat, Alice Francis a intrat în pielea mai multor femei puternice pentru un calendar caritabil PinArt: Josephine Baker, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Matta Hari, pentru a numi doar câteva…

Pe lângă înclinația sa pentru costume și personaje, mai presus de toate, poveștile au fost cele care au fascinat-o pe Alice. Urme ale acestei fascinații se regăsesc deja pe albumul ei de debut “St. James Ballroom” din 2012, precum și pe succesorul din 2017, “Electric Shock“. Dar cu “Club Noir“, Alice Francis și cei doi domni ai săi duc “povestirea de povești cu muzică” la un nou nivel. Ca un fel de dirijor, Goldie își asumă cea mai mare parte a responsabilității muzicale. Piesele pe care le aranjează și le produce sunt mai mult decât simple sunete între replicile lui Alice Francis. La fel ca în film, rolurile principale în muzică stau și cad odată cu punerea în scenă. Pe “Club Noir”, Goldie se dovedește încă o dată a fi unul dintre cei mai mari aranjori cu adevărat. Fie că este vorba de o baladă country, de un doo-wop stomper sau de un vals polițist – multi-instrumentistul știe ce sunete pun cântecele într-o lumină și mai bună. De data aceasta a înregistrat și multe instrumente live, cum ar fi banjo, harpă sau theremin, cu muzicieni de studio. Colaborările cu Bucharest Jazz Orchestra sub conducerea Simona Strungaru sunt deosebit de impresionante în acest sens.

Și astfel, fiecare dintre cele 15 piese de pe “Club Noir” își spune propria poveste: despre poftă și dragoste, despre dor și eșec, despre pisici și ucigași. Aceste episoade sunt ținute laolaltă de interludii nu mai puțin clasice, care sunt însoțite de un narator, ca într-o piesă de teatru radiofonic. Faptul că titlurile lor amintesc de lucruri legendare din epoca filmului noir? La fel de bine ca și imposibil. Orice asemănare cu “Angles with Dirty Faces”, “Murder, my sweet” sau “Crime fără pasiune” trebuie să fie, inevitabil, o coincidență… Așa funcționează cinematografia mentală. Și care este numele filmului? Este o învelitoare!

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Alice Francis on Stage

DESPRE CASTEL NIKOLICI

Istoria castelui Nikolici
Lucrarea Diploma Maciulschi Daiana Laura, Agri-Park pe domeniul Nikolics

Video de Best of Timișoara

Contact

Intrați în contact

Whatsapp

Adresă

Marienhof Castel Rudna
Castel rudna 62
307228 Rudna
Giulvat jud. Timis
Romania

Email

Contactați-ne

Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Castel Nikolici – Rudna – locație